0 Προϊόντα, Σύνολο 0,00€

Χριστουγεννιάτικο Έλατο μέσα στο σπίτι

A A

Πως να διατηρήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Έλατο μέσα στο σπίτι 

 

6 Απλές Συμβουλές


Ανεξαρτήτως ποικιλίας και είδους τα έλατα σε γλάστρα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτά που είναι ριζωμένα και μεγαλωμένα μέσα σε γλάστρα και αυτά που έχουν αφαιρεθεί πρόσφατα από το έδαφος και έχουν μεταφυτευθεί σε γλάστρα, τα λεγόμενα έλατα σε ''μπάλα''. Τα πρώτα έχουν σαφές πλεονέκτημα αντοχής στην τοποθέτηση τους μέσα στο σπίτι κατά τις γιορτινές ημέρες και βέβαια στην μετέπειτα ανάπτυξη τους. Από την άλλη τα έλατα σε ''μπάλα'' είναι οικονομικότερα.

Κατά την αγορά του Χριστουγεννιάτικου ελάτου προσέχουμε το δέντρο μας να έχει όμορφη όψη και να δείχνει ζωντανό. Τα φύλλα του πρέπει να έχουν έντονο χρώμα και να μην πέφτουν όταν το κουνάμε.

Όταν τοποθετήσουμε το έλατο στο σπίτι μας για να το στολίσουμε ακολουθούμε τις εξής παρακάτω συμβουλές για να το διατηρήσουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Χριστουγενιάτικο έλατο

 

   1. Το έλατο είναι δέντρο που ευδοκιμεί σε περιοχές με υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες. Όταν μεταφέρεται σε εσωτερικό χώρο για ημέρες παθαίνει σοκ. Ιδανικό θα ήταν όσοι μπορούν να το στολίσουν εξωτερικά στο μπαλκόνι.


 

   2. Μέσα στο σπίτι αποφεύγουμε να το τοποθετούμε κοντά σε εστίες θέρμανσης (καλοριφέρ, τζάκι κ.α)

Χριστουγενιάτικο έλατο   

   3. Επιλέγουμε ένα πολύ φωτεινό σημείο κοντά σε τζαμαρία ή σε ένα μεγάλο παράθυρο και αποφεύγουμε να έχουμε για πολλές ώρες κλειστά τα παντζούρια κατά τη διάρκεια της ημέρας

 

   4. Τοποθετούμε πιατάκι κάτω από τη γλάστρα του για να μην λερώσουμε αλλά και για να υπάρχει νερό στη ρίζα του


   5. Ποτίζουμε τακτικά ελέγχοντας με το χέρι μας το χώμα έτσι ώστε να έχει πάντα μια απαλή υγρασία. Καλό θα ήταν κάποιες φορές να το “δροσίζουμε” και με λίγα παγάκια στο χώμα του   6. Όσο λιγότερες ημέρες μείνει εντός του σπιτιού τόσο το καλύτερο. Το ιδανικό θα ήταν μέχρι 12 ημέρες

Αφού περάσουν οι γιορτινές ημέρες και ξεστολίσουμε το έλατο μας, μπορούμε να το μεταφυτέψουμε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα κατά τον Μάρτιο και να το στολίσουμε πάλι τα επόμενα Χριστούγεννα. Αυτοί που έχουν κήπο μπορούν να το φυτέψουν στο έδαφος.

  

 

Ίσσαρης Βαγγέλης

Χ

Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

Είστε νέος πελάτης;